18.12 - Wigilijne gotowanie
W
minionym tygodniu w redakcji Przeglądu Konińskiego zapachniało
zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Świąteczny
wystrój, a przede wszystkim mnóstwo pysznego jedzenia, to wszystko
przypominało, że święta tuż, tuż. Wigilijne danie na żywo
gotowały znane osoby z naszego regionu. Wśród zaproszonych gości
był również Komendant Miejski Policji w Koninie podinsp. Sławomir
Jądrzak wraz z towarzyszącymi mu funkcjonariuszami.
Redakcja tygodnika Przegląd Koniński do wspólnego wigilijnego gotowania zaprosiła Prezydenta Miasta Konina Józefa Nowickiego, Starostę Powiatu Konińskiego Małgorzatę Waszak, Komendanta konińskiej Policji podinsp. Sławomira Jądrzaka, Komendanta konińskiej Straży Pożarnej bryg. Błażeja Rakowskiego, Dyrektora konińskiego szpitala. Po godzinie kulinarnej zabawy na świątecznym stole pojawiły się wigilijne dania, te tradycyjne i nowoczesne. Do wspólnej degustacji pysznych potraw zaprosił wszystkich dyrektor Naczelny Przeglądu konińskiego. Wszystkie potrawy znalazły słowa uznania zawodowych kucharzy. Tradycyjna zupa grzybowa i kluski z makiem przygotowane przez Komendanta Policji i towarzyszącą mu załogę asp.szt. Iwonę Majkowską, asp.szt. Dariusza Tomczaka, udekorowane własnoręcznie wyciętymi ozdobami, zasłużyły na słowa wyróżnienie jury.



{galeria}Wigilijne gotowanie{/galeria}